D-pupillen zaterdag, D1, 2e klasse 402

9 april 2016 11:00

Scheidsrechter

Roy Vranken

Vandaag stond de wedstrijd tegen koploper PSV/Vlodrop D1 op het programma. Omdat niet duidelijk was hoe fit Fabian was hadden we Yoeri Ernst van de D2 gevraagd als extra back-up.

We gingen weer voortvarend van start. Binnen 3 minuten stonden we al op een 1-0 voorsprong. Een hoekschop van Kimberly werd mooi binnengekopt door Fabian. Een paar minuten later zette Peter ons op een 2-0 voorsprong via een solo die hij goed afrondde. Na een minuut of 11 zette PSV de marge weer op 1 doelpunt. Er werd in de verdediging even niet goed werd opgelet. Wie lieten onze tegenstander weer even los en daardoor kwam deze oog in oog met Rens. Na een minuut of 20 zagen we een kopie van het eerste doelpunt. Een hoekschop van Kimberly  werd door Fabian weer in de touwen gekopt. Een paar minuten later kreeg PSV een penalty omdat Bleonard de bal met de handen speelde. Dit was onnodig. Bleonard had de bal ook met het lichaam kunnen stoppen en als Rens even geroepen had, had hij de bal kunnen vangen. De strafschop werd benut: 3-2. Vlak voor rust werd het 3-3. Door matig uitverdedigen van onze kant kwam de bal in bezit van PSV. Doordat we net in de voorwaartse beweging zaten viel een diepe bal van PSV tussen de verdediging en de doelman. Een speler van PSV reageerde het meest adequaat en lobde de bal  over de uitgekomen doelman.

Na de rust bleef het een spannende wedstrijd die op en neer ging. Na een schermutseling in het strafschopgebied van PSV (waarbij PSV een vrije trap claimde) viel de bal voor de voeten van Remco die met een schot van een meter of 20 doel trof. Een paar minuten later stond het weer gelijk door een eigen doelpunt van Thom, die op een onmogelijke manier de bal probeerde te spelen. In de 46e minuut kwamen we weer op voorsprong door een schot vanuit de draai van Fabian. De bal stuiterde tussen alle voeten en benen door in de uiterste hoek van het doel. 4 minuten voor het eindsignaal moesten we weer een tegentreffer incasseren. Door twijfelend (of eigenlijk niet) uitverdedigen van Seppe en Bleonard kon een speler van PSV de bal oppikken en deze langs Rens in het doel schuiven. Gelukkig wist Peter 2 minuten later nog een doelpunt te scoren na een mooie solo over de rechtervleugel. Zo konden de 3 punten uiteindelijk toch bijgeschreven worden.

Ook deze wedstrijd weer een zee van tegendoelpunten moeten incasseren. 2 door niet (goed) onderling communiceren, 2 door onnodig moeilijk (uit)verdedigen. Dit zal toch een stukje beter moeten.

Door deze overwinning staan we nu samen met PSV/Vlodrop aan de leiding.