D-pupillen zaterdag, D1, 2e klasse 402

27 februari 2016 15:00

Scheidsrechter

André Meuwissen

De eerste wedstrijd van de voorjaarsreeks stond op het programma. Door het slechte weer hadden we maar weinig trainingsminuten in de benen. Dus was het spannend hoe wedstrijdfit iedereen was. Voor de wedstrijd hebben we met elkaar de afspraak gemaakt om elkaar positief te coachen. Belangrijker dan de wedstrijd winnen was dat we de afspraken die we met elkaar maken ook nakomen. Naast een goede inzet was vandaag de belangrijkste opdracht om te proberen het samenspel dat we op de trainingen oefenen ook in de wedstrijd te laten zien.
Linne begon met de aftrap aan de wedstrijd. Een foute pass werd door Peter onderschept en met een flitsende actie plaatste hij de bal in het doel van Linne. Binnen 20 seconden stonden we al op een 1-0 voorsprong. Linne was hierdoor even van slag en we waren in de eerste15 minuten de bovenliggende partij. Na ongeveer een kwartier kregen we een hoekschop. De voorzet uit de hoekschop werd door Remco vakkundig tegen het net geplaatst. In het team was duidelijk de wil aanwezig om samen te spelen. Dit ging echter niet altijd goed omdat onze passing vaak niet goed was. Soms bleven we iets te lang pingelen. We kregen nog enkele goede kansen maar wisten die helaas niet te benutten. Linne werd niet echt gevaarlijk voor ons doel. 2-0 was ook de ruststand.
Tijdens de rust werd er gewaarschuwd dat we niet te snel een tegendoelpunt moesten krijgen omdat Linne dan extra energie zou krijgen. Het beste zou zijn als we zelf nog een snel doelpunt zouden maken.
Vanuit de aftrap zochten we meteen de aanval. Een afgeslagen voorzet kwam op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van Thom die zich niet bedacht en flink uithaalde. Dit werd een mooie en snelle treffer (na 45 seconden in de 2e helft). Na de 3-0 werd de concentratie bij ons wat minder en de drang naar voren te gaan groter. Hierdoor kon Linne een paar keer gevaarlijk uitbreken. Gelukkig bleek onze doelman Rens niet te passeren. Na ca 20 minuten in de 2e helft scoorden we (voetballend gezien) het mooiste doelpunt. De aanval werd van achteruit opgebouwd via Thom en via 2-3 passes stond Peter oog in oog met de doelman van Linne en wist deze te passeren: 4-0.
Nu werd de organisatie uit het oog verloren en ging onze achterhoede wel erg ver vooruit spelen. Linne kon daardoor nog een paar keer gevaarlijk uitbreken. In de laatste minuut wist Linne via een counter toch nog te scoren. Eindstand 4-1.