86'
Linda Graus (kopbal)

Vrouwen zondag, VR1, 5e klasse 3

14 mei 2017 10:30

Vandaag stond de wedstrijd tegen Belfeldia op het programma. We begonnen de wedstrijd sterk. In de 3e minuut werd dan ook al de 0-1 gemaakt na een mooie voorzet van Quinty kon Maud de bal binnen tikken. Na 8 minuten scoort Sanne uit een afstandsschot. Net buiten de 16 werd een overtreding gemaakt op Maud. De keepster wist de vrijetrap van Verena maar net tegen te houden. Er werd goed samengespeeld en de combinaties werden gezocht. In de 23e minuut ging Darnisha op jacht naar de 0-3 en die maakte ze na een mooie solo actie. Helaas viel Linda mam uit door een hamstring blessure. Darnisha maakte ook de 0-4 uit een assist van Quinty. Paul valt om kon hij de spanning dan toch niet aan?? Na een mooi samenspel schoot Lyan op doel waaruit een penalty kwam omdat Belfedia hands maakte. Verena ging achter de bal staan maar helaas hield de keepster de bal tegen. Loes zag dat de keepster de bal niet vast had en rende op de bal af na een botsing met de keepster moest Loes 10 minuten eruit. Belfedia creëerde voor rust nog een kans maar Valerie ving de bal en zette het spel voort.

Nadat we in de rust wat gedronken hadden gingen we weer het veld op met de taak om voor de dubbele cijfers te gaan. Sanne werd gewisseld en Kayleigh kwam erin. In de 50ste minuut scoorde Belfeldia de 1-4. We waren ingezakt en moesten het voetbal weer oppakken. Kayleigh speelde een aantal verdedigers uit en wist de bal in het doel te schieten 1-5. De combinaties werden weer gezocht en er werd goed samengespeeld waardoor 4 minuten later de bal weer in het net lag na een schot van Maud. Verena kreeg 2 kansen maar helaas belandde deze op de lat en bij de keepster. Aangezien de warmte kregen we in de 2de helft nog een korte drinkpauze. In de 73ste minuut maakte Kayleigh haar 2de doelpunt van de wedstrijd na een afstandsschot. De 1-8 kon ook genoteerd worden na een doelpunt van Sanne. Het laatste doelpunt komt op naam van Linda G. die na vele corners toch wist te scoren met het hoofd. Eindstand 1-9.