Mannen zondag, 1, 5e klasse C

11 september 2016 14:30

Scheidsrechter

Tielens, M.P.O.H.

Op deze zonnige zondagmiddag stond de clash tussen Slekkerboys 1 en HBC’09 1 op het programma. Beide teams bereidden zich in de hitte lichamelijk en mentaal voor  op de wedstrijd. In de kleedkamer werden nog de puntjes op de ‘i’ gezet en het tactische spel besproken. Om 14:30 was het dan zo ver: de aftrap! Slekkerboys 1 begon sterk en zeer aanvallend aan het duel. Dit leidde dan ook tot een aantal kansen om de voorsprong in handen te pakken, maar steeds mislukte Slekkerboys hierin. Tot ongeveer in de 20ste minuut was het dan eindelijk zover: ‘Le Pen’ vond ruimte aan de linker zijde en begon aan een lange solo die uiteindelijk, met als tussenstation een speler van HBC’09, in het doel belandde, 1-0! Slekkerboys hield goed stand, maar na ongeveer 10 minuten spelen was er een opening in de verdediging van Slekkerboys. Hiervan profiteerde een buitenspeler van HBC’09, 1-1. Na ongeveer nog 15 minuten zeer defensief spel was het dan ook tijd voor de rust. In de rust werd er nog het een en ander gediscussieerd en was de Slek tot de conclusie gekomen dat ze veel aanvallender moesten spelen en zich niet zo moesten terugtrekken. Beide teams stelden zich weer op voor de wedstrijd en Slekkerboys nam de aftrap. Ze hadden maar één doel, aanvallender spelen! Dit zag het altijd toeschouwende publiek en zij begonnen de Slek aan te moedigen zodat het team meer moed kreeg om de wedstrijd naar hun kant te trekken. In de 75ste minuut loonde dit zich, ‘Le Pen’ werd rand 16 omver getrapt waarna de Slek een vrije trap kreeg. ‘DD’ eiste deze bal op en schoot venijnig raak in de linker onderhoek, 2-1! Slekkerboys speelde zeer aanvallend voetbal, maar lieten hier en daar enkele open gaten in de defensie. HBC’09 kon het bloed van Slekkerboys proeven en benutte deze opengaten. Na ongeveer 78 minuten te hebben gespeeld kwam HBC’09 via de linkerzijde door en bereikte in de 5 meter de rechterbuitenspeler en deze wist rustig in te tikken, 2-2!. Slekkerboys begon steeds aanvallender voetbal te laten zien, tot uiteindelijk de ‘Veteraan’ neer werd gehaald in de 16, strafschop! De bal werd weer opgeëist door ‘DD’ en deze rondde koelbloedig af, 3-2! Slekkerboys speelde steeds meer aanvallender voetbal, maar door onoplettendheid van de verdediging kwam de linker vleugelspeler door en deze wist, met een hoge bal, de aanvallende middenvelder te bereiken waarna de laatste hem met gemak in kon koppen, 3-3! Na nog ongeveer 5 minuten te hebben gespeeld, met kansjes over en weer, was dit dan ook de terechte uitslag. Na het tweede gelijkspel op rij wacht nu Susterseboys  komende zondag. Hopelijk kan Slekkerboys dan de eerste overwinning van dit seizoen boeken!