Mannen zondag, 1, 5e klasse C

6 november 2016 14:30

Scheidsrechter

Meens, R.R.V

Op de eerste echt koude zondag na de zomer stond de wedstrijd Slekker Boys-SVH’39 op het programma. Een wedstrijd tussen de nummer 4 en 2 van de 5de klasse C. Bij winst konden de Slekker Boys het gat tot de nummer 2 verkleinen naar 2 punten, maar de verwachting was dat we de punten vandaag zeker niet cadeau gingen krijgen. Voor SVH telde immers niets anders dan de 3 punten in hun achtervolging op koploper Linne.

De Slekker Boys begonnen sterk aan de wedstrijd en SVH had hier duidelijk moeite mee. De wedstrijd was echter amper onderweg of een eerste wissel aan de kant van de Slekker Boys was noodzakelijk. Jeroen glipte langs zijn tegenstander en kreeg als beloning een flinkte trap op zijn enkel te voorduren. Zodanig zelfs dat Jeroen niet verder kon spelen en Hugo hem moest vervangen. De Slek ging na de wissel door waarmee het bezig was en dat was goed voetballen. Dit werd al snel beloond door Dennis Dormans die zich randje 16 ontdeed van zijn tegenstanders en oog in oog met de doelman koel bleef. Met een fraaie stiftbal wist hij de doelman de passeren, 1-0!

Na de 1-0 kwam er wat meer druk van de kant van SVH, maar ze hadden moeite met het creëren van echte kansen. Toch stond er na 22 minuten voetballen een 1-1 stand op het scorebord. Uit een vrije trap van SVH werd de bal ongelukkig geraakt door een speler van de Slek wat resulteerde in een eigen doelpunt. Het spel bleef de eerste helft op en neer gaan en lange ballen werden afgewisseld met goed combinatievoetbal. Toch konden er aan beide kanten geen echte grote kansen gecreëerd worden.

In de rust kregen de Boys te horen dat ze zo door moesten gaan en dat er dan zeker wat te halen was tegen deze tegenstander. Met deze instelling gingen we dan ook de 2de helft in.

Ook in de 2de helft wisten de Slekker Boys het SVH moeilijk te maken en de tegenstander kon weer geen grote kansen creëren. SVH werd vooral gedwongen tot het gebruik van de lange bal en kon bijna alleen gevaarlijk worden uit standaardsituaties maar ook daar heeft Kevin niet veel hoeven ingrijpen. De Slekker Boys creëerde wel nog wat kansjes met de grootste kans voor Luuk Verfurth. Luuk werd diep gestuurd maar kon een lastige bal niet langs de doelman krijgen. Omdat beide ploegen niet meer tot scoren wisten te komen eindigde de wedstrijd met een 1-1 stand.

Met dit goede resultaat in het achterhoofd reizen de Slekker Boys komende zondag af naar koploper Linne.