0 - 2

IVS 1 (zon)

Mannen, 1, 5e klasse C

28 januari 2018 14:30

Na weken wachten kon afgelopen zondag de bal eindelijk weer gaan rollen. Slekker Boys, dat de winter inging met een prachtige ongeslagen reeks en een 3de plek in de 2de periode, mocht het direct opnemen tegen de koploper van de competitie. De tegenstander uit Berg aan de maas had namelijk twee wedstrijden meer gespeeld dan het nog ongeslagen Zwentibold en stond daarmee bovenaan. Desalniettemin lieten de boys zich niet intimideren en waren ze erop gebrand om de drie punten op de Slek te houden.

Om half drie was het dan eindelijk zover, de scheidsrechter uit Kerkrade blies op zijn fluit en de bal begon te rollen. Het werd al snel duidelijk dat IVS niet van plan was om af te wachten. Ze begonnen fel aan de wedstrijd en hanteerden een hoge pressing. Het eerste kwartier verliep voor beide partijen moeizaam en bestond voornamelijk uit veel fysieke duels en hier en daar een overtreding. Het was dan ook een doodspelmoment waaruit het eerste doelpunt van IVS uit voortkwam. Nadat een vrije trap van Wesley net zo hard terugkwam als dat hij de 16 in geslingerd werd stond de verdediging op het verkeerde been en kon de rechtsbuiten van IVS alleen op het doel af. Teun ging nog volledig gestrekt om het doelpunt te voorkomen, maar helaas mocht het niet baten en stond de achterstand op het scorebord.

Zo keken de boys weer vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan en was het devies duidelijk. Gestaagd begon de Slek op gang te komen en werd er hier en daar een speldenprik uitgedeeld. Alleen leek IVS verre van tevreden met de 1-0 voorsprong en bleven ze aandringen en druk zetten waardoor het lastig was voor de Slek om in haar spel te komen.

Niet veel later dan het eerste doelpunt kreeg IVS een corner nadat Hugo een lage voorzet nog wist weg te werken. De bal werd richting de penaltystip gegeven waar iemand van de Slek hem vrij eenvoudig kon wegkoppen, maar op de rand van de 16 stond een middenvelder van IVS al een tijdje te loeren op de afvallende bal. Met een korte aanloop nam hij de bal in een keer op de slof en met een beetje geluk vloog de bal in een strakke lijn langs iedereen in de 16 het net in. Núl – Twee.

De taak om de punten in eigen huis te houden werd als maar lastiger. Desondanks bleef de Slek zoeken naar een doorbraak en na veel mislukte pogingen begon het tien minuten voor rust een beetje te lopen. Rik Penners wist aan de rechterzijlijn zijn directe tegenstander te omspelen en met een fluwelen trap de bal de bal voor te geven. Loek, die voor het eerst een beetje ruimte kreeg van zijn twee stalkers in de defensie, nam de bal op de volley en schoot hem met een stuit richting de korte hoek. Supporters en spelers waren al bijna aan het juichen toen de keeper van IVS met een katachtige reflex toch nog zijn vingers tegen de bal wist te plaatsen. Een beetje wakker geschud en voorzien van nieuw geloof drong de Slek nog meer aan op de aansluitingstreffer. Enkele minuten na de kans van Loek werd Max Vogels de 16 ingestuurd en omspeelde al daar behendig de verdediger. Vanaf de punt van de 5 meter mocht hij inschuiven, maar het lukte de keeper weer om een lichaamsdeel tegen het nepleder van de bal te plaatsen. Dit bleek net voldoende aangezien het de bal zodanig werd afgeremd dat een verdediger hem op het allerlaatste moment van de doellijn kon halen.

Helaas pindakaas, ondanks de twee grote kansen van de Slek was de ruststand nul – twee. Tijdens de rust heerste er een sfeer van bezinning en hoop. Aan de ene kant was iedereen zich er bewust van dat de doelpunten onnodig waren en dat het de tweede helft echt beter moest. Maar aan de andere kant gaven de laatste tien minuten hoop op een “comeback”.

Opgelapt en vol goede moed starten de thuisclub aan de tweede helft. Voornamelijk in het eerste kwartier werd de tegenstander hoger en beter onder druk gezet en dit leverde zo hier en daar al wat kansjes op. Al ontbrak vaak ook net dat kleine beetje geluk dat de ploeg nodig had om het tij te keren. Zo werden enkele schoten van Jeroen Rademakers opnieuw kundig afgeweerd door de keeper van IVS. Onder het mom van ‘alles of niets’ werd in het laatste kwartier dan ook Wesley Golsteijn nog naar voren geschoven om als stormram de bal in het netje te leggen, maar ook dit liep op niets uit. Er waren nog enkele kopballen die rakelings aan de paal voorbij vlogen, maar tot een doelpunt kwam het niet meer. De ruststand was daarmee ook de eindstand en drie punten gingen mee in de tas naar Berg aan de maas.

Volgende week zondag komt in de gedaante van het nog ongeslagen Zwentibold weer een sterke tegenstander naar de Slek. De eerste wedstrijd van dit seizoen werd uit in Guttecoven met 1-0 verloren na een fysiek duel met weinig kansen voor beide ploegen. We zullen dus alles moeten geven om ditmaal de drie punten thuis te houden, maar des te beter zal het bier smaken na een overwinning.

Namens de spelers bedankt voor de trouwe support afgelopen zondag en hopelijk mogen we jullie volgende week weer welkom heten op het mooiste sportpark van de gemeente Echt.