80'
Loes Hintzen (schot)

Vrouwen, VR1, 5e klasse 3

8 mei 2018 19:30

Dinsdagavond stond de inhaalwedstrijd tegen Veritas gepland. Om half 7 vertrokken we richting Neeritter waar we om half 8 aftrapte. Alvorens de wedstrijd kregen we de opdracht om de bal rond te spelen en onze mond dicht te houden tegen de scheids.

We begonnen aan de wedstrijd door druk te zetten wat al in de 2e minuut resulteerde in een doelpunt van Maud. 0-1. Veritas hadden een paar behendige speelster erbij waar we goed, kort op moesten zitten. Door goed werk van Loes kon Maud de 0-2 maken. Door een ‘duwtje’ in de rug kregen we een vrije trap en ook meteen een doelpunt tegen in de 21e minuut. 1-2. Omdat we onze kopjes er niet meer bijhielden door onder andere veel fluitwerk van de scheids, kregen we niet veel later weer een tegendoelpunt langs onze oren geflatst.

Taak was nu om te blijven voetballen en ons niet uit ons spelletje te laten halen. 2 minuten later liet Loes het er dan ook niet bij zitten en maakte de 2-3 met een mooi lopje over de keeper heen. In de 43e minuut maakte Veritas een overtreding in het 16 meter gebied op Chantal nadat Linda Mam een voorzet gaf. Penalty. Chantal schoot deze penalty overtuigend naast de keeper en zo gingen we met een 2-4 voorsprong de rust in.

In de 2e helft kwam Lyan het veld in voor Maud.Het was wel duidelijk dat we nog niet helemaal wakker waren in het begin van de 2e helft ( voor ons nog een keer de 1e helft ). In de 46e minuut was het al raak voor Veritas. 3-4. We bleven proberen te combineren maar Veritas was toch meer op onze helft aan het voetballen. Nadat Quinty en Loes werden gewisseld voor Melissa en Maud maakte Maud in de 65e minuut een mooi doelpunt door haar goede inzet. 3-5. Nu moesten we dit blijven vasthouden en niet meer uit onze handen laten glippen. Linda Mam werd gewisseld en Loes kwam nog een keer het veld in. Loes maakte de 3-6 door een assist van Maud. Met nog 10 minuten te spelen heeft Veritas geen doelpunt meer kunnen maken en namen we de 3 verdiende punten mee terug naar de Slek.