Rik Penners (schot)
55'

5e klasse B

4 oktober 2020 14:30

Na een periode van 6 maanden begon op 20 september het nieuwe voetbalseizoen. Het team maar ook de trouwe supporters snakten naar het nieuwe seizoen om zo toch weer het oude leven weer langzaam op te kunnen pakken. In de eerste wedstrijd kwam gelijk een van de titelkandidaten op bezoek op het Slekkerpark. Ondanks een vroege 0-1 achterstand door Edje Vogels, werd er in een bloedstollende wedstrijd gewonnen met 2-1. Het was in de slotminuut Alex Wolters die zijn eerste seizoenstreffer maakte en de boys naar een overwinning schoot.

De tweede wedstrijd was op het oog een lastige uitwedstrijd tegen Leeuwen. Met interim trainer Eric Zeegers aan het roer werd een geweldige partij op de mat gelegd. Voor rust was het Alex Wolters, ook wel ‘Lange’ genoemd door de vervangende trainer, maar beter bekent als ‘Peukie Wolters’, die een voorzet van Mathijs prachtig binnen volleerde. Na rust was het de teruggekeerde Guus Coonen die de 0-2 maakte met een schot in de verre hoek. Het slotakkoord was voor de jongste Bird, Max Vogels, zijn bekeken bal viel over de doelman in het netje. Een knappe 0-3 overwinning waardoor de eerste plaats in de competitie ingenomen werd.

Na de knappe eerste twee overwinningen stond een thuiswedstrijd tegen RKAVC op het programma. Een wedstrijd die helaas zonder publiek gespeeld moest worden. Bovendien was het elftal enigszins gewijzigd ten opzichte van vorige week. Zo waren het Ties van de Ven, Luuk Verfürth en Guus Coonen geblesseerd, dit resulteerde in basisplaatsen voor Hugo Cloudt, Max Vogels en Rik Penners. Laatstgenoemde leek na 5 minuten een assist achter zijn naam te kunnen schrijven toen zijn voorzet het doel in werd gewerkt door de man uit Sevenum Mathijs Derks. Het was echter de scheidsrechter die buitenspel constateerde. De brilstand bleef dus op het bord staan.

Ongeveer na 15 minuten was het wel raak, na slecht uitverdedigen van de uitploeg was het Alex Wolters die de 1-0 op het bord zetten. Hij schoot namelijk hard raak in de korte hoek nadat hij de bal zelf had onderschept.

Ondanks de 1-0 bleef Slekker Boys aanvallen, dit resulteerde en vele kansen, echter was de afronding nog vaak de onrustig. Uiteindelijk was de hulp van RKAVC nodig om de 2-0 op het scorebord te krijgen. De opbouw van de uitploeg werd verstoord, onder de druk bezweek uiteindelijk de rechtsback. Deze gaf namelijk een slechte terugspeelbal op de keeper. Het was de oplettende Peukie Wolters die de bal onderschepte en de bal onder de doelman doorschoof. Het was Alex zijn vierde goal in drie wedstrijden, hiermee loopt hij op schema om het Coen Dillen schema te evenaren. Dit schema staat op de Slek ook wel bekend als het Gerard van Kempen schema.

In het slot van de eerste helft kon het nog 3-0 worden. Een mooie solo van Rik Penners resulteerde net niet in een doelpunt, door een knappe redding van de doelman. Hierdoor was de ruststand slechts 2-0, ondanks de vele kansen. In de rust werd afgesproken om voornamelijk het spel van RKAVC te ontregelen, dit moest resulteren in geen tegendoelpunten. Het ging echter na 2 minuten als mis. Een voorzet van linkerkant werd onder Sander Wijnen doorgetikt. De 2-1 bracht de spanning in de wedstrijd volledig terug. Zeker toen weer één minuut later het Hugo Cloudt was die een bal van de lijn moest halen. Kortom de druk stond volledig op de ketel bij de koplopen.

In de 55 minuut was het een uitbraak van Slekker Boys over de rechterkant van het veld. Mathijs Derks gaf de bal voor en het was Rik de pain Penners die de bal in de korte hoek binnen schoot. De marge was weer 2!

In het overige deel van de wedstrijd had vooral Alex Wolters de kans om de marge te vergroten. Zo was hij sneller bij de bal dan de 2 centrale verdedigers van de uitploeg en leek hij op weg naar zijn hattrick. Echter sloeg de nonchalance toe bij de spits. Peukie Wolters probeerde de bal namelijk over de doelman te stiften. De doelman bleef staan en kon het terugspeelballetje makkelijk vangen.

Door het niet vergroten van de score, lagen er nog steeds kansen voor RKAVC. Deze kans werd met 2 handen aangepakt toen de 3-2 werd binnengeschoten in de 85ste minuut. Hierdoor was het billenknijpen de laatste paar minuten. Zo waren er enkele hachelijke momenten, deze werden gelukkig gekeerd door doelman Wijnen.

Na ongeveer 94 minuten spelen floot de scheidsrechter voor de laatste keer, waardoor Slekker Boys ook zijn derde wedstrijd wist te winnen, ditmaal met 3-2 van RKAVC. Slekker Boys heeft een vliegende seizoenstart te pakken met 9 punten uit 3 wedstrijden. Dit resulteert natuurlijk in de koppositie. Het worden nog 21 finales voor de mannen van de Slek, want wie weet zit er dit jaar wel promotie in?!