Sponsors

Slekker Boys 1 – MBC’13 1

Slekker Boys 1 (zon)

0 - 0

MBC'13 1 (zon)

Competitie

5e klasse B

Datum

7 november 2021 14:30

Scheidsrechter

M. Hoenen

Accommodatie

Sportpark Slekker Boys
Hoogstraat 25
6102XR
ECHT
tel. 0475-485417

07-11-2021
Ontdaan van de ongeslagen status stonden de Boys aan de aftrap tegen MBC’13 uit Maasbracht. Voor de Slek een belangrijke wedstrijd om de positie aan de bovenkant van de ranglijst te verstevigen. De supporters waren dan ook massaal naar Hoogstraat 25 afgereisd om deze wedstrijd te aanschouwen.
Vlak voordat de bal begon met rollen moest centrumverdediger Ties van de Ven concluderen dat hij toch niet fit genoeg was om te starten. Hierdoor werd er geschoven in de defensie en mocht Len Damen zijn opwachting maken in de basis als rechtsback. De blessuremalaise nam verder toe toen na 30 minuten spelen en 3 sprintjes ook Guus Coonen moest concluderen dat het erop zat voor de dag. Funs Peeters, die zich op vrijdag tijdens de training in de kijker had gespeeld, verving de (uit)gevallen vedette. In de eerste helft waren er kansen voor beide ploegen, maar mede dankzij uitmuntend keeperswerk stond na 45 minuten voetballen nog altijd de brilstand op het bord. Hoogtepunt van de eerste helft was het koelbloedige poortje van Obiku Klesman bij zijn directe tegenstander. 
In de tweede helft waren de hoogtepunten schaars. Verfürth had zijn terugkeer op de amateurvelden na zijn blessure kunnen bekronen met een doelpunt, maar slaagde er niet in om de keeper van Maasbracht te passeren in een een-op-eensituatie. Dat terwijl zijn uitbraak zo snel was dat zelfs het lokale Tv-station het niet bij kon houden. Na zo’n 70 minuten was de tank leeg bij Len. Hij werd vervangen door de Zuid-Afrikaanse aanwinst Loek Janssen. Ook de doelpuntenmachine van de Slek had te kampen met een gebrek aan conditionele vaardigheden. Zoals een wijs man ooit zei: “hijgende spitsen scoren niet”. Dat bleek maar weer. 
Ook voor MBC waren er kansen om de ban te breken, maar doelverdediger Wijnen wist ze allemaal te keren. De snak naar een overwinning was groot bij de uit Maasbracht meegereisde supporters. Al vanaf de 60ste minuut schalde ‘alles of niets’ over het sportcomplex. Het werd uiteindelijk een beetje. Beide ploegen moesten genoegen nemen met slechts één punt. Waar een aantal weken eerder 5 doelpunten niet genoeg waren voor een overwinning. Was deze week het doel schoonhouden niet voldoende om de zo begeerde drie punten over de streep te trekken.
Verspreid over drie helften hebben de Boys alles gegeven. Helaas zat er niet meer in. De blik gaat nu naar het volgende duel tegen Sportclub Leeuwen. 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!