Boordmoolweg 1
6065DZ
MONTFORT
tel. 0475-542102

Bijna 3 maanden na de laatste officiële wedstrijd tegen Sint Joost begon afgelopen zondag weer de competitie voor de Slekker Boys. Dit gebeurde in Montfort tegen het plaatselijke SNA. Met een aantal moeilijke tegenstanders op het programma in de komende weken was dit een wedstrijd die gewonnen moest worden, wil de Slek bovenin mee blijven doen. Of zoals de trainer daarom vooraf had aangegeven "De 3 punten zijn heilig".
Ondanks dat de wereld langzaam weer open gaat, gaan het coronavirus en andere virussen nog altijd rond. Ook op de Slek dat zowel enkele spelers als mensen uit de staf miste voor deze wedstrijd. Zo stond Ton Kohlen weer voor de groep die heel graag zijn ongeslagen status van het vorige seizoen wilde behouden. Deze zondag dus geen Franky en al helemaal geen mooie zon.
De Frank die wel aanwezig was deze zondag was Franklin. Na Dudley & Eunice was dit de derde storm in één week die Nederland in zijn dwang hield. Franklin had ook een grote invloed op de wedstrijd want door de stevige wind was goed voetbal haast onmogelijk. Zo waaiden bijvoorbeeld inworpen gewoon weer over de zijlijn, bleef de bal niet liggen bij de hoekshop en lag de bal ook zo aan de andere kant van het veld als je niet oplette.
In de eerste helft hadden de gastheren uit Montfort het voordeel van de wind en dat leidde tot verschillende gevaarlijke momenten voor het doel van de Slekker Boys. Door enkele goede reddingen van Sander en onderscheppingen van de verdedigers werd het eigen doel schoon gehouden in de eerste helft. Aan de andere kant lukte de keeper van SNA dat niet. Want met een vlammend schot zette Guus Coonen net voor rust de 0-1 op het scorebord.
Na weer even opgewarmd te zijn in de rust, stond in de tweede helft de wind voor de Slek gunstig en hoopte zij daarvan te profiteren. De spelers van SNA ervoeren nu wat de spelers van de Slek hadden in de eerste helft. SNA kreeg de bal met moeite weg of die waaide gewoon over de zijlijn. De Slek werd in de tweede helft een aantal maal gevaarlijk via de vleugels maar een doelpunt bleef nog uit. Dat veranderde toen Mike bij een hoekschop handig gebruik maakte van de wind. Met zijn linkerbeen trapte hij de bal voor het doel die vervolgens, gedragen door de wind, bij de tweede paal uitkwam bij Luuk die eenvoudig binnenkopte.
Deed SNA niks meer? Nee, zij gingen vervolgens opportunistischer spelen en stuurde meerdere mensen naar voren om de aansluitingstreffer te maken. Een gelukkig moment voor de spits van SNA resulteerde uiteindelijk in de 1-2. Buiten dat de heren van de Slek nog onterecht meermaals werden uitgemaakt voor "toneelspelers" & "aanstellers" gebeurde er vrij weinig meer in de wedstrijd. De acteurs van de Slekker Boys verlieten dus het strijdtoneel in Montfort met 3 punten.

Wij willen alle supporters die ons gesteund hebben afgelopen zondag bedanken en een fijne vasteloavend wensen.