Sponsors

Slekkerboys JO10-1 - De Ster JO10-1 4-4

Slekker Boys JO10-1

4 - 4

De Ster JO10-1JM

Competitie

2e klasse (4e fase) 19

Datum

9 april 2022 10:45

Scheidsrechter

A Cober

Accommodatie

Sportpark Slekker Boys
Hoogstraat 25
6102XR
ECHT
tel. 0475-485417

Za 09 April 2022

De warming-up zit er al op als de gasten uit Stijn arriveren. We geven ze nog een paar minuten en beginnen de wedstrijd. We beginnen goed. De ene na de andere goede kans doet zich voor. Echter weten we niet te scoren. We zijn te gehaast en met de wind in de rug, rolt de bal net wat ver voor ons uit. Zo schieten we verschillende ballen naast het doel. Aan de andere kant krijgen de gasten in het eerste kwart 1 kans, en die gaat er prompt in. Maar dat deert ons niet. Met veel energie vechten we ons terug, terwijl het spel fysieker wordt. De gasten hebben de overhand. Ze zijn zwaarder en fysiek sterker. We hebben moeite ze van de bal te krijgen en laten ons meegaan in hun spel. In plaats van ieder zijn eigen man te verdedigen gaan we compenseren en laten de eigen man net wat te vaak los. Zo maken ze beter gebruik van de vrije man en kunnen tot zelfs 0-3 voor komen.
Maar dan is voor ons de maat vol. We hanteren vaak de lange bal en krijgen daar kansen door. Het was een kwestie van tijd (en geduld) tot we het doel troffen. Vlak voor rust schiet Floris bekwaam binnen: 1-3.

Tijdens de rust spreken we af meer samen te gaan spelen. Driehoekjes maken en zo de vrije spelers benutten, zoals we dat de laatste weken trainen. Zo gaan we  dan ook met goede moed de tweede helft in. De binnengekomen Gijs kan met zijn sterke rechterbeen goed medespelers vinden en op gevaarlijke posities aanspelen.
Nealon, Puk en Luuk houden het middenveld dicht en zo spelen we meer op de helft van De Ster. Het duurt dan ook niet lang voordat we goalen binnen schieten. Het staat zo 3-3 en weten zelfs voor te komen met 4-3. Het is nu zaak zo door te blijven voetballen. Maar uit enthousiasme gaan we soms van te ver op goal schieten. Dat lukt niet en moeten weer de 3-hoekjes maken.
We zien de gasten uit Stijn getergd aan het laatste kwartier van de wedstrijd beginnen. Nog voor de bal gespeeld wordt moet de scheidsrechter om rust vragen. Ze gaan er te fysiek in. De hoekschop wordt genomen en via de rug van opspringende Gijs en de buik van Luuk, gaat de bal tussen hem en de eerste paal het doel in: 4-4.

We hebben het door en blijven goed combineren. Zo zoeken we de vrije man en proberen deze vrij voor het doel te krijgen. We zijn nog een paar keer goed gevaarlijk en een goal hangt in de lucht. Met het fysieke spel van De Ster wordt Floris hard getackeld. Pijnlijke enkel naast zijn toch al bont en blauwe scheenbeen is het gevolg. Het publiek bemoeit zich er ook mee en zo hebben we een korte woordenwisseling. Dat komt het spel niet ten goede ...en  de tijd loopt weg. Niemand die nog echt gevaarlijk wordt en zo blijft het 4-4.
De goed keepende Joep houdt zijn goal schoon bij het penalty's schieten en met mooie ballen van oa. Puk winnen we de penalties. Zo zijn we toch moraal winnaar van de dag en wordt genoten van de chipp
ies. Was een pittige wedstrijd!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!