MBC'13 1 - Slekker Boys 1 - Slekker Boys

Sponsors

MBC'13 1 - Slekker Boys 1

MBC'13 1 (zon)

5 - 1

Slekker Boys 1 (zon)

... (schot)
32'
... (schot)
57'
... (schot)
65'
... (schot)
83'
... (schot)
88'
90'

Competitie

Mannen zondag, 1, 5e klasse C

Datum

11 december 2016 14:15

Scheidsrechter

Rooy, G. de

Accommodatie

Onbekend

11 december. De dag waarop in 1992 de radiozender 3FM werd opgericht. Op deze zelfde dag werd ook de Belgische radiozender FG Radio gelanceerd in Antwerpen. Royal Antwerp, de FC uit de gelijknamige stad, won zes jaar geleden op 11 december met 2-0 van Tubeke. Exact zes jaar later staan Royal Antwerp en Tubeke weer tegenover elkaar. Wie dezelfde dag aan de aftrap zouden verschijnen, waren MBC en Slekker Boys. Toeval? Ik denk van niet. Wat de verdere link is tussen deze clubs? Geen idee. 

MBC blijkt al jaren een stugge angstgegner voor de Boys uit Slek. De laatste overwinning tegen de ploeg uit Maasbracht dateert uit het seizoen 2014/2015. Ook dit seizoen werd al gauw duidelijk dat MBC een geduchte tegenstander zou gaan worden, gezien hun plek op de ranglijst. Voor deze wedstrijd keerde DD terug in de wedstrijdselectie. Dennis Dormans, wel te verstaan, dus niet Dimitri Daniëls. Om onduidelijkheid te voorkomen. Ook mocht Cyril Verstappen (de broer van) weer eens zijn opwachting maken onder de lat omdat Sander Wijnen (van de fietsenmaeker) nog te veel hinder ondervond van zijn hersenschudding. 

Na de warming up werden al gauw twee dingen duidelijk: het was warmer dan gedacht, en het balletje ging lekker rond. Dit beloofde een goed begin te worden van de wedstrijd. Het balbezit in de beginfase was dan ook voor de Slekker Boys. Met bij vlagen goed en snel voetbal wisten de Boys zich te ontdoen van hun rood-wit gestreepte opponenten. Dit leverde een aantal kleine kansjes op, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Zo werd DD vrijgezet voor de keeper, maar stak de lijnrechter van de tegenpartij hier een geel-rood geblokt stokje voor. Verder kwam RP7 a.k.a. Rik Penners als een moderne linksboetoe naar binnen gesneden om vervolgens een schot in de handen van de doelman te lossen. 

Zoals een oude voetbalwet klinkt: “Als je ‘m zelf niet maakt, dan valt die aan de andere kant.” Deze wet bleek dan ook niets voor niets in het leven geroepen te zijn. Een vrije trap van een metertje of dertig werd panklaar gelegd op het hoofd van een Maasbrachtenaar. Niet geheel toevallig bleek dit ook de enige speler in het veld te zijn die de 2 meter 47 aan weet te tikken op de meetlat.  Er werd hem geen strobreed in de weg gelegd en Lange Jan kon dus makkelijk aantekenen voor de 1-0 voorsprong van de thuisploeg. Nog voor de thee leken de Slekker Boys een gelijkmaker uit het vuur te slepen, maar na een goede actie en dito voorzet van Rik Penners wist Luuk Verfürth (familie van de Slek-legende Frien Verstraeten) van dichtbij helaas niet te profiteren. Verder waren er nog wat kansjes voor MBC, maar doelman Cyril kon nog redding brengen op nog wat kopballetjes. 

Het doel voor na de rust was duidelijk: die 1-0 achterstand ombuigen in een voorsprong. Vol goede moed kwamen de Boys dan ook de kleedkamer uit. Met wind tegen werd dan ook naarstig op zoek gegaan naar op z’n minst een gelijkmaker. Waar een ploeg naar voren gaat, ontstaat ook ruimte in de verdediging. Dit bleek ook al gauw het verhaal van de tweede helft te zijn. Gevangen in een dilemma, niet kunnen kiezen tussen zorgvuldig verdedigen en effectief aanvallen.  De balans in het elftal verdween en de 2-0 voor MBC hing eerder in de lucht dan een gelijkmaker voor de Slekker Boys. Het duurde dan ook niet heel lang voor de thuisploeg hun voorsprong verdubbelde. De spits van MBC werd compleet vrijgelaten en kon met zijn knie aantekenen voor het tweede doelpunt van de middag. 

Het offensief van de Boys bleek dan ook gebroken. De 3-0 liet niet lang op zich wachten. Naïef gingen de Slekker Boys dan ook wanhopig op zoek naar die ene treffer. Kansen kregen we ook zeker. DD mocht aanleggen voor een vrije trap en krulde deze op de onderkant van de lat. De bal sprong terug het vijfmetergebied in en verdediger Rutger Wever (geen familie van Willem), wiens afschuwelijke baard ein-de-lijk afgeschoren zou worden bij een doelpunt, kopte de rebound richting doel. Deze iets te zwakke inzet kon vlak voor/na de lijn gekeerd worden door een verdediger van MBC. Zo bleek ook zondag weer dat doellijntechnologie niet langer uit kan blijven in 5C. 

Er bleek deze dag nóg een wet te zijn waarvan de werking niet onderschat mocht worden. De Wet van Murphy. Alles wat fout kon gaan, ging fout. Het doelpunt voor de Boys wilde maar niet vallen. Als klap op de vuurpijl werd ook nog een afstandsschot van MBC in het eigen doel gebokst door Cyril en wist invaller Joep Hannen, de aanvoerder van het tweede die ons wilde uithelpen, op ongelukkige wijze de bal in het verkeerde doel te werken. Inmiddels stond dus een lelijke 5-0 achterstand op het scorebord. Geen onterechte achterstand, wel een geflatteerde. 

Gelukkig was het slotakkoord voor de groen-witten. Invaller Mathijs Derks, A-jeugd speler met een historie bij MBC, wist nog voor gevaar te stichten. Eerst ging zijn goede voorzet net voorlangs aan Loek Janssen, maar een paar minuten later was het wel raak. De andere invaller, Gerard van Kempen, kon een bal goed terugleggen vanuit de hoek van het speelveld naar randje 16. Daar stond Mathijs klaar om zonder na te denken de bal onderkant lat, buiten bereik van de keeper binnen te schieten. De eretreffer was een feit en de wedstrijd had inmiddels de negentig minuten vol gemaakt. Helaas weer een fikse uitnederlaag voor de Slekker Boys. Volgende week tegen Limbricht, de laatste (thuis)wedstrijd voor de winterstop, mogen we nog één keer laten zien waarom wij toch zeker bij de subtop willen horen. Tót zunjig! 

LJ 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!